Wie we zijn

Hoe het begon

MolenlandFM vindt zijn oorsprong in een niet uit te roeien radiomicrobe van Eric Verhenne. Soms was die sluimerend, maar telkens flakkerde die weer op.

Eric is een ex freelance medewerker van BRT West –Vlaanderen (nu Radio 2) maar stopte om beroepsredenen de samenwerking. In de jaren tachtig werd hij gevraagd om een programma te maken bij Radio Alpine in Roeselare. Eric stemde in, maar dan wel onder een schuilnaam, Rik Van de Velde. Hij presenteerde er jaren live het zondagmiddagprogramma. Wegens andere drukke activiteiten in beroep en vrije tijd (o.a. voorzitterschap O.C.M.W.) werd het radiowerk stil gelegd.

Tot de Vlaamse Overheid een nieuw frequentieplan uitbracht waarbij radiofrequenties vrij kwamen. In dit plan werd aan Tielt de frequentie 106.5 toegekend. Daar op zond toen Top–Radio en voorheen Vrije Radio Tielt uit.

Eric richtte op 25 mei 2003 samen met Gert Van de Steene de vzw ‘Radio Molenland’ op. Er werd een stevig dossier samengesteld en de nieuwkomer haalde op 19 december 2003 de erkenning binnen. Het nieuwe station kreeg een voor de hand liggende naam MolenlandFM. Na enkele proefuitzendingen ging de officiële zendvergunning in op 27 mei 2004.

Gezellige familieradio voor de Tieltse regio

Molenland FM is een onafhankelijke familieradio. We brengen gevarieerde muziek voor een breed publiek. De rode draad is de lokale informatie, die een spiegel wil zijn van de ruime Tieltse regio. We streven naar een goede samenwerking met lokale verenigingen, gemeentebesturen en andere organisatoren.

Radio maken vraagt inzet en heel wat financiële middelen.

Door een team van gedreven medewerkers, onze adverteerders die de kracht van radioreclame hebben ontdekt en met de steun van zijn luisteraars, kan Molenlandfm stand houden in het radiolandschap.

MolenlandFM is hiervoor dankbaar en hoopt zijn luisteraars nog veel aangename radiomomenten te kunnen bezorgen.